Kristallen Kroon

Huisbereide witte pensen scoren hoog op vakwedstrijd Kristallen Kroon

Kristallen Kroon voor de witte pensen van Keurslager Reyners-Schepers

MELLE - Jan en Heidi uit Ham kaapten de felbegeerde Kristallen Kroon op de gelijknamige Keurslagervakwedstrijd. Met hun huisbereide witte pensen verleidden ze zonder moeite een jury van specialisten en consumenten. De wedstrijd vond plaats op 9 november op het Keurslagerkantoor.

De Kristallen Kroon is een jaarlijkse vakwedstrijd voor Keurslagers. Verspreid over Vlaanderen zijn er meer dan 200 Keurslagers. De deelnemers dienden elk hun eigen huisbereide witte pensen in, die vervolgens door een gevarieerde jury werd geproefd, gewikt en gewogen.

De jury bestond uit consumenten en Keurslagers zelf. Hij werd voorgezeten door topchef Guy Van Cauteren van restaurant Het Laurierblad in Berlare. De inzendingen werden beoordeeld op de criteria smaak, samenstelling, uitzicht en textuur.

Jan Reyners is reeds 15 jaar Keurslager en nu kaapt hij deze prestigieuze prijs weg! De trofee kan je nu zien schitteren in de Keurslagerij van Jan en Heidi. "Dat staat zéér mooi op de toonbank", aldus de trotse Keurslager. "Onze klanten weten al dat mijn bereide witte pensen zeer lekker zijn, en voor de klanten die het nog niet hebben geprobeerd: ze zullen er zeker geen spijt van hebben als ze onze witte pensen uitproberen!" Dat de witte pensen van Jan en Heidi gewonnen hebben is geen toeval. "We gebruiken al drie generaties hetzelfde recept. Het werd doorgegeven van vader op zoon. Voor de witte pensen worden enkel de beste grondstoffen gebruikt. Zo wordt het witte brood speciaal hiervoor gebakken in de bakkerij van mijn zus en schoonbroer."

kristal1     kristal2     kristal3

kristal4     kristal5     kristal6

NieuwsbriefGemengd gehakt

Américain préparé

Fooddesk kwaliteitslabel

FOODDESK allergenen

Feestfolder 2020

Feestfolder 2020 keurslager

Proficiat Joëlle & Eddy

De Keurslager Jan met De Vijzen